Управителен съвет

Любомир Василев Любомиров, Председател на Управителния съвет и Изпълнителен директор

Любомир Василев има богат опит в медиите, бизнеса и неправителствените организации.

Работил е две години като репортер във в. „24 часа“, една година като главен редактор във в. „Кеш” (първата чуждестранна инвестиция в медийния сектор в България) и 12 години във в. „Капитал” (последните три от тях като главен редактор). Три години е бил мениджър бизнес развитие на Икономедиа АД, компанията издател на повече от 20 медийни продукта, сред които в. „Капитал”, в. „Капитал Daily”,  www.dnevnik.bg и други.

Бил е управител на  издателски компании специализирани в сферата на информационните технологии („Ай Си Ти медиа“ – издател на PC world, Computer world и др.), на инфраструктурата („Балпекс“ – издател на „Строителство градът, организатор на конкурса „Сграда на годината“ и др.), на ютилити услугите  (“Юкономикс“), на  изданията за чужденци в България (The Sofia Echo), както и на онлайн финансов портал (fincity.bg).

Ръководител на повече от 20 проекта финансирани от Европейския парламент, Европейската комисия, фондация Америка за България, ФМ на ЕИП, Столична община, Фондация „Фридрих Еберт”, CEE Trust, Институт „Отворено общество”, МОСВ, МТСП и др.

Член (през 2011 г. председател) на Управляващия комитет на международния проект „Насърчаване на схеми за устойчиво финансиране и за плащания за екосистемни услуги (ПЕС) в басейна на река Дунав”, финансиран от Програмата на ООН за околна среда и Европейската комисия.

Бил е член на работната група по подготовка на Националния план за развитие 2007-2013 и на Данъчния консултативен комитет към Главна данъчна дирекция.

Автор и редактор на множество издания, сред които „Вдъхновяващи срещи от третия вид – 10 успешни истории на български неправителствени организации”, „Актуални медийни тенденции и модели”„България и многогодишната финансова рамка на ЕС 2014-2020”„Плащания за екосистемни услуги” „Актуални данъчни проблеми”, “Настолник на счетоводителя” и др.

Редовен модератор на международни и национални конференции, семинари и обучения.

 

Станка Тошева, член на Управителния съвет

 

 

 

 

 

Станка Тошева, председател на Редакционния съвет на „Капитал“. Един от основателите на фондацията. В  „Капитал“ работи от основаването му – редактор, първи заместник главен редактор, главен редактор.

 

 

Алексей Лазаров, член на Управителния съвет